zaterdag 13 oktober 2012

Roma Antica

Het is half zeven en we zijn net binnen na een dagje antiek Rome. Het begon op de trappen van de Capitolijnse musea, waar de tweeling Pollux en Castor ons verwelkomden met de beroemde eierschalen op hun hoofd. In de musea hebben we ons kunnen vergapen aan beelden van Michelangelo, schilderijen van Caravaggio en het borstbeeld van Pythagoras (want ja, zo kwam zelfs wiskunde even voorbij). De lunch op het idyllische terrasje werd enigszins verstoord door een fikse regenbui en met parapluutjes van 3, 4 of 5 euro of gehuld in flatteuze roze, blauwe en gele poncho's (niet mevrouw Vreede.. "zo'n ding trek ik echt niet aan hoor") bezochten we het Forum Romanum en het Colosseum. Vanavond staat het Pantheon "by night" op het programma, waarna er op eigen gelegenheid in groepjes gegeten zal worden dan zit onze eerste echte boordevolle dag er op!



2 opmerkingen:

  1. Fijn dat de reis goed is verlopen. Ik weet nog dat we vorig jaar redelijk moe de bus uit kwamen. Lag het toen aan onze ruggen Emmy? Wij als ziele pootjes daar onder het bovendek vooraan in de bus. Ton en Irene die maar wakker bleven omdat wij de ruimte nodig hadden. Wat een reis was dat.

    De gekleurde regenschermen en poncho's, zoals jij beschreef, fleuren de boel dan maar op. Het moois dat jullie gaan bekijken weegt daar niet tegen op. Het zal de pret zeker niet bederven.

    Je weet dat na regen zonneschijn gaat komen dus wacht maar af. Hij zal jullie zeker de komende dagen gaan vergezellen.

    Buon divertimento i prossimi giorni .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat klinkt dat allemaal weer HEERLIJK!
    En wat is nou één regenbuitje, als het hier in NL al 2 dagen lang met bakken uit de hemel komt? Maak er een geweldige reis van allemaal, ik mis jullie wel hoor!

    gr
    Floor Zegwaard

    BeantwoordenVerwijderen