maandag 15 oktober 2012

Pompeji

Gisteravond tijdens het eten klonk er plotseling een luid applaus: meneer Vogel maakte zijn entree! Een dag later beaamt hij wat wij al vijf dagen weten: "Wat is dit een leuke groep!" En zo is het.
Vandaag Pompeji, dat betekent verzamelen om 6 uur... en zelfs May was bijna op tijd. Voor een ontbijt in het hotel was het nog te vroeg, maar drie uur later, op de parkeerplaats, werd de schade ingehaald. Nog nooit zo gezellig ontbeten.
Pompeji maakte indruk. Het leven van tweeduizend jaar geleden nog zo tastbaar aanwezig. Een huis, een tuin, een theater, een bakkerij, een wasserij en zelfs de doden, verrast door de lava, liggen er al tweeduizend jaar alsof ze gisteren nog rondliepen. De leerlingen gaven een presentatie, de een wat zenuwachtig, de ander met flair, maar allemaal met een goed verhaal.
Nieuw in het programma was een kort bezoekje aan de Villa van Oplontis met de meest fantastische fresco's op de muur in de vierde Pompeijaanse stijl.
We zijn nu op de terugweg. De vermoeidheid slaat toe... ook bij docenten. De oogjes gaan even dicht..Vanavond dineren op het Piazza Navona. En misschien kunnen we dan speciaal voor meneer Vogel ook nog snel even langs het Pantalon... want dat mag je een eerste keer in Rome niet missen... zo staat in zijn gidsje.





1 opmerking:

  1. Aahh Pompeji! De foto's spreken voor zich, wat een lekkere sfeer. Eet Mr Vogel soms ook pizza Republica bij het Pantalon? Weersvoorspelling voor Florence is half bewolkt en 24°. Heel veel plezier allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen